Άννα Μαμάη

Άννα Μαμάη ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ψυχολόγος, MSc- Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Υποψ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.

Average Reviews

Βιογραφικό

Η Άννα Μαμάη είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Διαθέτει επίσης πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Διαχείριση Κρίσεων, Μαζικών Καταστροφών κι Επειγουσών Καταστάσεων και από το 2019 είναι Υποψήφια Διδάκτορας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Νομική Σχόλη στον Τομέα της Εγκληματολογίας, με αντικείμενο την Ενδοοικογενειακή και Έμφυλη Βία.
Επίσης, είναι πιστοποιημένη ψυχολόγος για τη χορήγηση, βαθμολόγηση και επεξεργασία του ψυχομετρικού τεστ MMPI-2, αναφορικά με τη διάγνωση διαταραχών προσωπικότητας και ψυχοπαθολογίας.

Στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) εργάστηκε από το 2002 έως το 2009 ως κοινωνική λειτουργός και από το 2009 ως ψυχολόγος, παρέχοντας ψυχοκοινωνική/ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, εμπορίας ανθρώπων και γυναίκες θύματα πολλαπλών διακρίσεων, οι οποίες φιλοξενούνται στα Καταφύγια-Ξενώνες του Φορέα, ενώ από τον Ιούνιο του 2016 έως το Δεκέμβριο του 2021 διετέλεσε Προϊσταμένη στο Καταφύγιο Γυναικών Θυμάτων Βίας και Πολλαπλών Διακρίσεων.
Έχει παρακολουθήσει τη σεμιναριακή εκπαίδευση στη Συστημική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.), ενώ έχει και η ίδια διατελέσει θεραπευόμενη ψυχοθεραπευτικής ομάδας αλλά και ατομικής ψυχοθεραπείας. Έχει παρακολουθήσει βιωματικά σεμινάρια θεραπευτικής θεματολογίας και συνεδρίες ατομικής εποπτείας.
Έχει ασχοληθεί με τη έρευνα και τη συγγραφή άρθρων όσον αφορά σε θέματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας κατά των γυναικών, τόσο στο εγκληματολογικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της αποτελεσματικής διαχείρισης του ψυχικού τραύματος ως αποτελέσματος της βίας.
Από το 2012 διατηρεί δικό της γραφείο ως ελεύθερη επαγγελματίας ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια. Από το 2021 είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας "Συγκίνηση". Παρέχει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε ενήλικες, γονείς, ζευγάρια, εφήβους, τόσο μέσω ατομικών συνεδριών όσο και μέσα σε ψυχοθεραπευτικές ομάδες. Έχει εντρυφήσει στη διαχείριση του ψυχικού τραύματος, προερχόμενου από την παιδική ηλικία, και την ψυχοθεραπεία του ψυχικού τραύματος στην ενήλικη ζωή. Επίσης, διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια ευαισθητοποίησης με ποικίλη θεματολογία (επικοινωνία, αναγνώριση και διαχείριση συναισθημάτων, διαχείριση ψυχικού τραύματος, διαχείριση συγκρούσεων, το σύμπτωμα και η ερμηνεία του κ.ά.).
Τέλος, έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις και παρουσιάσεις σε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και παρουσιάσεις/εκπαιδεύσεις σε φοιτητές Πανεπιστημίων στη χώρα για ζητήματα που άπτονται τόσο του θέματος της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας όσο και της διαχείρισης του ψυχικού τραύματος.

Παροχές: Ατομική (Συστημική) Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία ζευγαριού και Οικογένειας, Ομάδες Ψυχοθεραπείας, Βιωματικά Σεμινάρια Ευαισθητοποίησης, Εποπτεία στο Επάγγελμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

VIDEOS

BLOG POSTS

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κάνε online κράτηση

Map

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

1961 Views
25 Ratings
4 Favorites
0 Share

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ