Παναγιώτα Νικολοπούλου

Παναγιώτα Νικολοπούλου ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ψυχολόγος

Average Reviews

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ονομάζομαι Παναγιώτα Νικολοπούλου. Είμαι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Μsc Παιδοψυχολογίας και Ειδικευόμενη στην Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, στην οποία μου παρέχεται πρακτική εβδομαδιαία παρακολούθηση ομάδων και εποπτεία, για την καλύτερη υποστήριξη και εξέλιξη των παρεμβάσεων μου στην θεραπευτική διαδικασία.

Έχω παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό σεμινάριο Marte Meo Practiontioner, το οποίο αναφέρεται στην διαχείριση και υποστήριξη παιδιών και ατόμων με αναπτυξιακές και επικοινωνιακές δυσκολίες με σκοπό την καλυτερη παρέμβαση.

Έχω παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό σεμινάριο πάνω στην Ομαδική Αναλυτικη Θεραπεία, καθώς και πολλά άλλα ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα που αναφέρονται στην Ψυχική Υγεία των παιδιών, εφήβων και των ενηλίκων στα Νοσοκομεία «Σισμανόγλειο» και «Ευαγγελισμός».

Εργασιακή εμπειρια

Εργάζομαι ως Ψυχολόγος στον χώρο μου βλέποντας εφήβους και ενήλικες για Συμβουλευτική ή Ψυχοθεραπεία.
Σε συνεργασία με το 6ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης μαζί με τον Διευθυντή κ.Κουμαρόπουλο, έχουμε φτιάξει μία ομάδα συμβουλεστικής εφήβων οπου κάνουμε εβδομαδιαίες συναντήσεις, για την διαχέιριση έντονων συναισθημάτων, οπως το άγχος, την έκφραση και κοινωνικοποίηση τους μεσα ένα πλαίσιο ασφάλειας και προστασίας.
Ακόμα στα πλαίσιο πρακτικής μου από το Μεταπτυχιακό Παιδοψυχολογίας συνεργάζομαι με τον φορεά ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ όπου βλέπω εφήβους σε ατομικές.
Επιπλέον συνεργάζομαι με τον κ.Τύρμπα, Γαστρεντερολόγο Ιατρό, στον Κορυδαλλό, όπου παρακολουθώ τα περιστατικά που αντιμετώπιζουν κρίσεις άγχους, πανικού και ψυχοσωματικές δυσκολίες.
Τέλος, μαζί με την Παιδοψυχολόγο και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Βιργινία Χατζηκωνσταντίνου, γράφω άρθρα για παιδιά και γονείς στο blog του «παραμύθι με όνομα» mysuperheromom.com
Έχω εργαστεί εθελοντικά σε δημόσιες μονάδες, όπως το Σιακιαρίδειο, ίδρυμα με ΑΜΕΑ, το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, στο τμήμα Παιδοψυχιατρικής και στο ΚΨΥ Παγκρατίου ως Ψυχολόγος.
Επιπλέον, έχω εργαστεί στο σπίτι με παιδιά με μαθησιακές, συναισθηματικές και συμπεριφορικές δυσκολίες για την προετοιμασία σχολικών εργασιών, δημιουργική απασχόληση και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη.

Εθελοντισμός

Αυτή την περίοδο συμμετέχω εθελοντικά στην γραμμή υποστήριξης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων για άτομα τα οποία χρειάζονται υποστήριξη. Επιπλέον, συμμετέχω στο εθελοντικό έργο του Εργαστηρίου σε συνεργασία με το περιοδικό «Σχεδία» παρέχοντας εβδομαδιαία υποστήριξη σε ωφελούμενο που εργαζόταν στο περιοδικό.
Παράλληλα έχω βοηθήσει εθελοντικά σε οργανισμούς, όπως η ITHACA (κινητό πλυντήριο ρούχων στην Αθήνα) στην ενημέρωση και συμβουλευτική των εξυπηρετούμενων και στην Ιεραποστολική ομάδα “Από καρδίας” συνεισφέροντας στο έργο της, για βοήθεια σε μία κοινότητα, στην Ουγκάντα της Αφρικής.

Παρέχω υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας σε έφηβους και ενηλίκους, τόσο σε ατομικό όσο και οικογενειακό επίπεδο .
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορέιτε να με βρέιτε μέσω email ή στο κινητό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κάνε online κράτηση

Map

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

344 Views
2 Ratings
1 Favorite
0 Share