Μαρία Νικολοπούλου

Μαρία Νικολοπούλου

Ψυχολόγος, MSc Αντιμετώπιση Πόνου

Average Reviews

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρία Νικολοπούλου είναι Ψυχολόγος με πολυετή κλινική εμπειρία στον Τομέα της Ψυχολογίας Υγείας. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της (BSc) στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ενώ οι μεταπτυχιακές της σπουδές (Master of Science) έγιναν στο Τμήμα της Ιατρικής Ψυχολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πεδίο της Αντιμετώπισης και Διαχείρισης του Πόνου, από όπου αρίστευσε. Έλαβε εκπαίδευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε στο Συμβουλευτικό Σταθμό Κοινωνικής Πρόνοιας και Προληπτικής Ιατρικής του δήμου Κερατσινίου με παιδιά προσχολικής, σχολικής ηλικίας και εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες, συναισθηματικές, ψυχοσωματικές διαταραχές, διάσπαση προσοχής και συγκέντρωσης, οριακή νοημοσύνη, και νοητική καθυστέρηση.

Συνέχισε την επαγγελματική της δράση συμμετέχοντας αρχικά στις δραστηριότητες του Ιατρείου Μνήμης και Άνοιας στη Νευρολογική Κλινική παράλληλα με τη συμμετοχή της στις δραστηριότητες του Προγράμματος «Αθηνά» στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Ακολούθησε συμμετοχή στις εργασίες του Δρομοκαϊτείου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, καθώς και στο Ιατρείο Πόνου του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων».

Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται πάνω στο φάσμα της αποκατάστασης της ψυχιατρικής νοσηρότητας και των εξαρτήσεων στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών.

Ούσα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που άπτονται της ομαλούς ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης του παιδιού μέσα από την καλλιέργεια υγιούς δεσμού ανάμεσα στο παιδί και τους γονείς, έχει συντονίσει και διεκπεραιώσει τμήματα Σχολών Γονέων, ενώ έχει οργανώσει και υλοποιήσει ανοιχτές ομιλίες επίκαιρης θεματολογίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κάνε online κράτηση

Πληροφορίες

Map

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

136 Views
0 Rating
0 Αγαπημένοι θεραπευτές
0 Share

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ