Κατερίνα Υφαντή

Κατερίνα Υφαντή

Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Average Reviews

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου με αριθμό πρωτοκόλλου 18689. Έκανα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Keele University στη Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία (MSc) και έχω εκπαιδευτεί στην Προσωποκεντρική Θεραπεία (Person Centered Therapy).

Είμαι μέλος του BPS (British Psychological Society) και του BACP (British Association of Counseling and Psychotherapy).

Έχω εκπαιδευτεί στη Συμπεριφορική Θεραπεία με ειδίκευση στις αγχώδεις, σεξουαλικές και σωματομορφες διατάραχες (ΘΕ. ΣΥ.), στην Κλινική Υπνοθεραπεια (Emotional Research Center and Self Esteem), στη Συμβουλευτική Υποστήριξη παιδιών νηπιακής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας, στη Συμβουλευτική Γονέων (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής), στη θεραπεία του Τραύματος και του Πένθους (Taking Flight International Corporation) και εχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σε διάφορες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις τις οποίες έχω ενσωματώσει στη θεραπευτική μου πρακτικη.

Εργάζομαι, εκτός από το ιδιωτικό μου γραφείο, σε δομές επανένταξης στην Κοινότητα, με ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες (Ε.Ψ.Α.Μ.Υ). Στο παρελθόν έχω συνεργαστεί με το Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Ψ.Υ), το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, τους Γιατρούς του Κόσμου, το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε. ΚΕ.ΨΥ.Ε) και το Cedar Counselling Birmingham. Μέρος της φιλοσοφίας μου είναι η πίστη πως ο κάθε άνθρωπος έχει μια εγγενή τάση να αναπτύσσεται και να οδηγείται σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πληρότητα και ικανοποίηση των αναγκών του.

Παρέχω ενα προστατευμενο και ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε τις καταστάσεις και τα συναισθήματα που δε νιώθετε άνετα να μιλήσετε με άλλους.

Μέσα από τις συνεδρίες θα έχετε το χώρο και το χρόνο να συνειδητοποιήσετε και να επεξεργαστείτε σε βάθος αυτά που σας απασχολούν, να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτογνωσία και να βελτιώσετε τις ικανότητες σας για λήψη αποφάσεων και για την επίλυση προβλημάτων, κάτι που οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στόχος είναι η ενδυνάμωση και η υποστήριξη σας μέσα σε ένα περιβάλλον φροντίδας και αποδοχής. Οι αρχές που ενστερνίζομαι και εφαρμόζω στην πρακτική μου είναι ο σεβασμός στην ατομικότητα και τη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου, η ολιστική αντιμετώπιση του κάθε ανθρώπου με στόχο την ενδυνάμωση του, η δια βίου εκπαίδευση και η προσωπική μου ανάπτυξη, η τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας, ο επαγγελματισμός, η συνέπεια και η υπευθυνότητα.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κάνε online κράτηση

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

254 Views
3 Ratings
2 Favorites
0 Share

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ