Ελευθερία Πετρακάκη

Ελευθερία Πετρακάκη ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ψυχολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια

Average Reviews

Βιογραφικό

Η Ελευθερία είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας (BSc) από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire καθώς και του Μεταπτυχιακού Τίτλου (M.Sc) στην «Προσωποκεντρική Συμβουλευτική» από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde. Επιπλέον, αναμένεται η ολοκλήρωση της εκπαίδευσής της για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας από την European Association for Psychotherapy (EAP). Καθώς είναι λάτρης της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, παράλληλα ολοκλήρωσε το σεμινάριο «Οι επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας σε κοινοτικές δομές: Δουλεύοντας με τις Ψυχιατρικές διαταραχές στην κοινότητα» από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου σε συνεργασία με το Βήμα Κοινό.

Απο τον Σεπτέμβριο του 2020 εως και σήμερα εργάζεται σε δομή φιλοξενείας ασυνόδευτων ανηλίκων ώς ψυχολόγος, ενώ δραστηριοποιείται και ιδιωτικά ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Επιπλέον, έχει υπάρξει συντονίστρια ακαδημαϊκών προγραμμάτων στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών- ICPS.


Ένα σημαντικό κομμάτι για εκείνη είναι ο εθελοντισμός. Πιο συγκεκριμένα έχει συνεργαστεί με την Κιβωτό του Κόσμου, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά της δομής. Από το Μαϊο του 2019 συμμετέχει εθελοντικά στην Emfasis Foundation, παρέχοντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες δρόμου. Αυτό επιτυγχάνεται με τη μέθοδο του Streetwork (στην οποία έχει εκπαιδευτεί) σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Επιπλέον, από τον Απρίλιο του 2019 έως το Μάρτιο 2020, σε συνεργασία με ένα συνάδελφο δημιούργησαν μια Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης στο Ελεύθερο Κοινωνικό Κέντρο «Νόσοτρος» στα Εξάρχεια. Τέλος, από τον Οκτώβρη 2019 έως το Μάρτιο 2020 συν-συντόνιζε μια ομάδα διαλόγου στην ΠΕΨΑΕΕ, όπου συμμετέχουν λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Ερευνητικά – Δημοσιεύσεις

Αυτή την περίοδο αναμένεται η δημοσίευση της έρευνας με τίτλο “Therapeutic relationship: Effectiveness on well-being and symptoms of depression, anxiety, stress on Psychotic patients” καθώς και του ερωτηματολογίου “ A new scale to assess the therapeutic relationship in community mental health care: STAR” το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία στάθμισης.

Δημοσίευση στο περιοδικό Psychology με τίτλο «The Effect of Physical Activity and Gender on Well Being and Body Image of Adolescents» (https://www.scirp.org/journal/PaperInformation.aspx?PaperID=79210 )

Κατείχε βασική συμμετοχή στην πρώτη μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά του εγχειριδίου “Δείκτης ασθενείας – Αξιολόγηση της εμπειρίας του πάσχοντος” από τη Δρ. Παρασκευή Θεοφίλου.
λιγότερα

Map

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ