Ειρήνη Γελέκη

Ειρήνη Γελέκη ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ψυχολόγος ΜSc | Συστημική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική | Βιοθυμική Yπνοθεραπεία | Γνωσιακή - Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία/ Music Breathing & Imagery Method (Δεκτική Μουσικοθεραπεία )/ Storyplay therapy Method

Average Reviews

Βιογραφικό

Είμαι Ψυχολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Παν/μίου και κάτοχος της νόμιμης Αδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ΠΜΣ "Επιστήμες της Αγωγής- Παιδαγωγική μέσω καινοτόμων τεχνολογιών & Βιοιατρικών προσεγγίσεων" του Παν/μίου Δυτικής Αττικής & ΑΣΠΑΙΤΕ με επιπλέον πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας.

Το πεδίο των μεταπτυχιακών μου σπουδών εστιάζει μεταξύ άλλων στους τομείς της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, της Παιδαγωγικής, της Γνωσιακής & Κοινωνικής Νευροεπιστήμης, της Συμβουλευτικής παιδιών- εφήβων και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Εχω ολοκληρώσει μετεκπαιδεύσεις στην ψυχοθεραπεία (συνολικά 8 έτη σπουδών) στις εξής ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις:
Γνωσιακή - Συμπεριφορική​ Ψυχοθεραπεία, Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία & Κλινική Υπνοθεραπεία (με έμφαση στις Ego-State προσεγγίσεις), Συστημική προσέγγιση στην Ψυχοθεραπεία/Συμβουλευτική & Συστημικό Ψυχόδραμα. (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής, Κεσμέθ ), Circle of Security method για γονείς & ζευγάρια ( Playtherapy Greece ).
Στο παρόν είμαι εκπαιδευόμενη σε προσεγγίσεις που αφορούν τον τομέα της Δημιουργικής- Εκφραστικής Ψυχοθεραπεας, συγκεκριμένα στις μεθόδους Δεκτικής Μουσικοθεραπείας - Music Imagery & Music Breathing/ με πεδίο εστίασης σε διάφορα θεματα ψυχικης υγειας & αγχώδεις διαταραχές, επεξεργασία, ρύθμιση & διαχείρηση stress και συναισθημάτων, ψυχικό τραύμα, αυτογνωσία- προσωπική ανάπτυξη, κλπ-(Sonora Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας & Ερευνας ) και στην προσέγγιση Storyplay by Dr. J.Mills/ Συνθετικό μοντέλο εμπνευσμένο από την Eriksonian Hypnotherapy & Playtherapy, την Αφηγηματική προσέγγιση, τη Θεωρία Δεσμού & τη χρήση των τεχνών- με εφαρμογές σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ομάδες και ζευγάρια (Play therapy Greece).

Αλλες μετεκπαιδεύσεις & σεμινάρια:
- Μετεκπαίδευση στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (Ιατρική Σχολή EKΠΑ & ΕΠΙΨΥ)
- Ψυχοθεραπεία μεσω αξιοποίησης των τεχνών (Κέντρο Ψυχοθεραπείας Συνωθηση)
- Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση & Ψυχολογία της νεανικής σχέσης ( Πάντειο Παν/μιο )
- Ανάλυση Συμπεριφοράς (Πάντειο Πανεπιστήμιο)
- Εισαγωγή στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική ( Κέντρο Λόγος Υπαρξης )
- Act Soma- Somatic Mindfullness ( Ison Psychometrica )
- Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμου με αξιοποίηση Συστημικών προσεγγίσεων-Αφηγηματική & Solution focused therapy (EKΠΑ, Παν/μιο Αιγαίου, κεδιβιμ ΕΜPLOY)
- Αποτελεσματική επικοινωνία ( Πάντειο Παν/μιο )
- Σχεδιασμός Business plan ( Κεδιβιμ Παν/μιο Ιωαννίνων )
- Συμβουλευτική παιδιών & εφήβων ( για συναισθηματικές και διαπροσωπικές δυσκολίες) - ΕΚΠΑ, Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβου΄λευτικής
- Μουσική Αγωγή βρεφών & νηπίων ( Παν/μιο Μακεδονίας )
- Μουσικοκινητική για παιδιά & εφήβους ( Ελληνικό Ανοιχτό Παν/μιο )
- Η Θετική Ψυχολογία στην εκπαίδευση (Πάντειο Παν/μιο )
- Τεχνικές Σωματικά Επικεντρωμένης Ψυχοθεραπείας Gestalt σχετικά με το ψυχικό τραύμα ( ατομικό & διαγενεαλογικό ), θέματα σχέσεων, κλπ. ( Δίοδος- Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και θεραπείας )

- Παροχή ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής μέσω διαδικτυακών συνεδριών
- Κλείσιμο συνεδρίας κατόπιν επικοινωνίας ( οι ώρες που φαίνονται εδώ μπορεί να είναι ενδεικτικές )
Αναλαμβάνω τα εξής:
- Ατομική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική ενηλίκων, εφήβων, παιδιών ( ανω των 8 ετών )
- Θέματα άγχους, κρίσεις πανικού, ψυχοσωματικά, κλπ.
- Θέματα διαπροσωπικών σχέσεων
- Ανάπτυξη θετικής αυτοεκτίμησης, Αυτογνωσία & Προσωπική ανάπτυξη
- Συμβουλευτική ζεύγους
- Διαχείριση & επεξεργασία άγχους/ συναισθημάτων με αξιοποίηση Εκφραστικών- Δημιουργικών προσεγγίσεων ( Υπνοθεραπεία & Δεκτική Μουσικοθεραπεία, Storyplay, Mindfullness, Eικαστικά )
- Θέματα νεαρών ενηλίκων
- Διαχείριση άγχους εξετάσεων για μαθητές & φοιτητές
- Συμβουλευτική Επαγγελματικού προσανατολισμού/Σταδιοδρομίας για εφήβους και φοιτητές

Προσδιορίζω τον τρόπο εργασίας μου ως Συνθετικό, δηλαδή συνδυάζοντας στοιχεία και τεχνικές από όλες τις προσεγγίσεις στις οποίες έχω εκπαιδευθεί, σε συνεργασία και λαμβάνοντας υπόψην τις ανάγκες, το αίτημα και την ανατροφοδότηση του ατόμου που έρχεται στην ψυχοθεραπεία.
Συνεργαζόμαστε μαζί ώστε ο θεραπευόμενος να ανακαλύψει τις ικανότητές του και τους τρόπους που του ταιριάζουν για να αντιμετωπίσει αυτό που τον απασχολεί και να πετύχει τους στόχους του. Επίσης μπορεί να αξιοποιηθεί αποκλειστικά η Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία/ Υπνοθεραπεία εάν ο θεραπευόμενος επιθυμεί τη συγκεκριμένη προσέγγιση και εφόσον ενδείκνυται για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Επιπλέον, η αξιοποίηση Δημιουργικών- Εκφραστικών προσεγγίσεων βοηθά σημαντικά σε περιπτώσεις που χρειάζεται να δουλέψουμε περισσότερο με την επίγνωση και αυτορρύθμιση των συναισθημάτων, τη σύνδεση σώματος- συναισθημάτων, διάφορα θέματα αυτογνωσίας- προσωπικής ανάπτυξης, καθώς και για θέματα που για διάφορους λόγους υπάρχει δυσκολία να εκφραστούν πλήρως λεκτικά: Η αξιοποίηση της φαντασίας, των συμβολικών εικόνων και των διάφορων μορφών τέχνης μπορούν να διευκολύνουν την έκφραση και επεξεργασία των βιωμάτων μας (συναισθηματικά & σωματικά και όχι μόνο νοητικά).
Βλέπω την ψυχοθεραπεία ως μια διαδικασία βιωματικής μάθησης: Μεσω της ενεργούς συμμετοχής μας και της αξιοποίησης μεθόδων που ενισχύουν την αλληλεπίδραση νου- συναισθήματος- σώματος, αυξάνεται η επίγνωση των εμπειριών μας και οδηγεί σε μια πιο ξεκάθαρη θέαση για αυτά που νιώθουμε, σκεφτόμαστε και πράττουμε. Έτσι δημιουργούνται νέοι τρόποι εμπειρίας του εαυτού μας που κινητοποιούν αλλαγές στον εσωτερικό μας κόσμο και κατ’ επέκταση αλλαγές στο πώς αντιμετωπίζουμε τις διάφορες καταστάσεις και στο τι επιλέγουμε για τη ζωή μας.
Στις συνεδρίες ψυχοθεραπείας- συμβουλευτικής προσφέρεται στον θεραπευόμενο ένα ασφαλές και υποστηρικτικό πλαίσιο, μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας, ενσυναίσθησης και αποδοχής.
Η Ψυχοθεραπεία επίσης αποτελεί έναν τρόπο ανάπτυξης της αυτογνωσίας μας και της συναισθηματικής/κοινωνικής νοημοσύνης και οδηγεί στην υγιή σχέση με τον εαυτό μας, στην αναζήτηση υγιών σχέσεων με τους άλλους και στη δόμηση ενός προσωπικού ουσιαστικού νοήματος για τη ζωή μας.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κάνε online κράτηση

ΕΥΡΟΣ ΤΙΜΗΣ

Κλείσιμο συνεδρίας κατόπιν επικοινωνίας
30,00 €
40,00 €

Map

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

942 Views
0 Rating
0 Αγαπημένοι θεραπευτές
0 Share

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ