Οι σκέψεις σου είναι οι απελευθερωτές σου και οι δυνάστες σου

Μιχαήλ Καρακούσης | Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Οι σκέψεις σου μπορεί να προκαλέσουν πολέμους ή ειρήνη.

Μέσα από τις σκέψεις σου, τα πάντα είναι δυνατά. Μπορείς να κάνεις θαύματα… ή και να καταστρέψεις τον εαυτό σου. Η επιλογή είναι δική σου.

Γνωρίζω ότι το μονοπάτι του καθενός είναι μοναδικό, όμως πιστεύω ότι μας συνδέουν όλους πολλά κοινά, έτσι ώστε το δικό μου μονοπάτι να αγγίξει κάποιες χορδές της ψυχής σου. Με το να συμμεριστείς τις γνώσεις μου, ελπίζω ότι θα νοιώσεις πολύ πιο ελεύθερος να αντιμετωπίσεις την περιπέτεια που λέγεται ζωή.

Μέσα από το διαλογισμό διέκρινα τον κρίκο που συνέδεε τις σκέψεις με τις πράξεις μου. Συνειδητοποίησα ότι αναλαμβάνοντας την ευθύνη των σκέψεων μου θα μπορούσα ωα αλλάξω και αυτά που μου συνέβαιναν. Ο διαλογισμός μου χάρισε την κρίση να ξεχωρίσω ποιες σκέψεις μου θα έπρεπε να ασπαστώ και ποιες να απορρίψω. Με βοήθησε να προσεγγίσω τις σκέψεις που έκρυβα στο υποσυνείδητό μου. Πολλές φορές με εξέπληξε και με τρόμαξε αυτό που κρυβόταν εκεί, ωστόσο επέμεινα. Χρειάστηκε κουράγιο και ταπεινοφροσύνη για να αλλάξω τρόπο σκέψης και ήταν μια ατέλειωτη διαδικασία, όμως άξιζε τον κόπο.

Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον μου.

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στην αναζήτηση των σκέψεων σου.

Ο διαλογισμός είναι το μέσο και ο δρόμος προς την εσωτερική γνώση. Χρειάζεται να γαληνέψετε το νου σας και το σώμα σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να επικεντρωθείτε ή να συλλογιστείτε πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο της ζωής σας, ή απλώς να νιώσετε ότι αποτελείτε κι εσείς μέρος του ευρύτερου συνόλου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαλογιστείτε: μέσω της αναπνοής, της σιωπής και της μη-σκέψης, μέσω του οραματισμού ή του ψαλμού. Ο διαλογισμός απαιτεί εξάσκηση και αφοσίωση, ωστόσο δεν είναι δύσκολος.

Για το Your Therapist,

Μιχαήλ Καρακούσης | Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Μοιράσου αυτό το Άρθρο στο:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print