Γιατί δεν είστε ικανοποιημένοι από τη ζωή σας;

Prem Sukhi | Tantra Master – Psychotherapist

Είστε σπάνια ικανοποιημένοι; Βαριέστε εύκολα; Είστε συνέχεια επικριτικοί; Αν ναι τότε υπάρχει βαθύτερος λόγος για την δυσαρέσκεια σας.

Θεωρώ ότι το “όταν θα” είναι δύο πολύ επικίνδυνες λέξεις. Είναι επικίνδυνες γιατί μας αποσπούν από την πραγματική αιτία της δυστυχίας μας. Το “όταν θα” μας βάζει να ψάχνουμε απαντήσεις έξω από τον εαυτό μας. Μας κάνει να προσπαθούμε εναγωνίως να αλλάξουμε τον τρόπο που οι άλλοι φέρονται, ώστε να αισθανθούμε καλά με την ζωή μας. Πιστεύουμε ότι οι σχέσεις μας, η υγεία μας, τα οικονομικά μας θα γίνουν καλύτερα “όταν θα”….οι άλλοι θα μας φέρονται με καλύτερο τρόπο, “όταν θα” εξαφανιστούν τα εμπόδια από τον δρόμο μας…..”όταν θα”… Στην πραγματικότητα αυτό μας απομακρύνει από το μοναδικό  πράγμα που μπορεί να αλλάξει το πώς αισθανόμαστε για την ζωή μας.

Μήπως αισθάνεστε “διαλυμένοι” από τις απαιτήσεις των άλλων;

Μήπως καταναλώνετε τον χρόνο σας για να είναι όλοι καλά εκτός από τον εαυτό σας;

Για να ενδιαφερθεί και να μας αγαπήσει κάποιος χρειάζεται να μάθουμε να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Για εμένα η μοναδική τεχνική που ξέρω είναι η αγάπη προς τον εαυτό, η οποία μου δίνει μια αίσθηση ικανοποίησης και γαλήνης και όχι το να “διορθώσω” εξωτερικούς παράγοντες.

Για να αισθανθώ ικανοποίηση και γαλήνη χρειάζεται να κοιτάξω μέσα μου ώστε να δω πως νοιώθω για τον εαυτό μου.

Τότε γιατί δεν αγαπάμε όλοι τον εαυτό μας; Εδώ είναι η παγίδα! Επειδή δεν αναγνωρίζουμε ότι δεν τον αγαπάμε. Πιστεύουμε ότι “όταν θα” έχουμε χρήματα θα μπορούμε να αγοράσουμε πράγματα που θα μας κάνουν ευτυχισμένους… “Όταν θα” χάσουμε τα περιττά κιλά θα βρούμε σύντροφο… “Όταν θα” έχουμε βοήθεια στο σπίτι τότε θα… χαλαρώσουμε και θα κάνουμε πράγματα για εμάς. Στην πραγματικότητα ακόμα και όταν όλα τα “όταν θα” γίνουν πραγματικότητα, πάλι δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι. Γιατί το “όταν θα” είναι το σύμπτωμα του πραγματικού προβλήματος και το πρόβλημα είναι ότι δεν αγαπάτε τον εαυτό σας.

Διαλογισμός είναι η κατάσταση της απλής ύπαρξης, της απλής βίωσης, χωρίς καμιά παρέμβαση από το σώμα ή από τον νου. Είναι μια φυσική κατάσταση, την οποία όμως έχουμε ξεχάσει πώς να προσεγγίζουμε. Ο διαλογισμός είναι ένας τρόπος που μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε, να αποδεχτούμε ολοκληρωτικά τον εαυτό μας όπως είναι εδώ και τώρα και όχι “όταν θα”.

Ο διαλογισμός μας μαθαίνει να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Για το Your Therapist,

Prem Sukhi | Tantra Master – Psychotherapist

Μοιράσου αυτό το Άρθρο στο:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on print
EL