Παναγιώτης Εμμανουηλίδης

Παναγιώτης Εμμανουηλίδης ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής

Average Reviews

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νέα Ιωνία Αττικής. Σπούδασα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και αποφοίτησα με την ειδικότητα της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Οινολογίας. Στη συνέχεια πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές MBA στο Πανεπιστήμιο του Leicester.

Τα τελευταία 22 και πλέον χρόνια εργάστηκα σε διάφορες πολυεθνικές εταιρίες στο χώρο των καταναλωτικών αγαθών, του κτηνιατρικού χώρου και των επαγγελματιών σκύλων εργασίας, διευθύνοντας ομάδες ανθρώπων με στόχο την ανάπτυξη κι ενδυνάμωση δεξιοτήτων επικοινωνίας.

Η αγάπη μου για την ψυχολογία και η εμπειρία μου στο χώρο της προσωπικής ανάπτυξης με έκαναν να αφοσιωθώ στην επιστήμη της Ψυχολογίας. Μετεκπαιδεύτηκα ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία (M.Sc. Ψυχολογίας, University of East London). Έχω εξειδικευτεί στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας Gestalt Foundation της Αθήνας, ενώ έχω πιστοποιηθεί ως Gestalt Practitioner in Organizations επίσης από το Gestalt Foundation της Αθήνας. Επίσης, έχω εκπαιδευτεί ως Συντονιστής Ομάδων Σχολών Γονέων στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων.

Σήμερα είμαι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με εξειδίκευση στη θεραπεία Gestalt. Αυτό περιλαμβάνει την Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία με τη βοήθεια πιστοποιημένου σκύλου θεραπείας (Gestalt Animal Assisted Therapy), Coaching σε οργανισμούς μέσα από το πρίσμα της Gestalt (Gestalt Practitioner in Organizations) και εθελοντικές δράσεις στη «ΦΛΟΓΑ» και το «Χαμόγελο του παιδιού» με τη βοήθεια του σκύλου θεραπείας (Animal Assisted Therapy). Επιπρόσθετα, είμαι Συντονιστής Ομάδων Σχολών Γονέων, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ). και της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Συμβουλευτικής (E.A.C.).

Τον Ιανουάριο του 2014 ίδρυσα το ιδιωτικό μου κέντρο Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας που βρίσκεται στην οδό Αγν. Ηρώων στη Νέα Ιωνία (πλησίον στάση ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας) και ασκώ την θεραπεία Gestalt. Το κέντρο δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας προσφέροντας ατομική και ομαδική θεραπεία σε εφήβους και ενήλικες, ατομική συμβουλευτική, ομάδες αυτογνωσίας, ομάδες γονέων, συμβουλευτική ζευγαριών και υποστήριξη εργαζομένων.
Στόχος μου είναι:
- η κατανόηση, ανάπτυξη κι ενδυνάμωση του εαυτού,
- η προσωπική αναζήτηση και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που επιτρέπει την ανάπτυξη του προσωπικού δυναμικού,
- η ανάπτυξη λειτουργικών πρακτικών και η εξέλιξη της επαφής του ατόμου με τον κόσμο

Δίνοντας έμφαση σε αξίες όπως:
- ο σεβασμός προς τον άνθρωπο και στην μοναδική υπόσταση αυτού,
- η προστασία των προσωπικών δεδομένων του και
- η πίστη μας στην ικανότητα που κρύβει ο καθένας μέσα του για εσωτερική ισορροπία και πληρότητα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κάνε online κράτηση

Map

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

401 Views
0 Rating
0 Αγαπημένοι θεραπευτές
0 Share