Μαριλένα Πετροπούλου

Μαριλένα Πετροπούλου ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ψυχολόγος MSc- Ψυχοθεραπεύτρια - Σύμβουλος Γάμου & Οικογένειας

Average Reviews

Βιογραφικό

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥ

Σπούδασα Ψυχολογία στο τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου, είχα την ευκαιρία μέσω του προγράμματος Erasmus να αποκτήσω σημαντική σπουδαστική εμπειρία φοιτώντας στο Πανεπιστήμιο της Lion, Universite Lumiere – Lyon II. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με την διπλωματική μου εργασία πάνω σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας και Σεξουαλικής Ταυτότητας.

Νοιώθοντας την ανάγκη να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου, έγινα δεκτή σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια στο κλάδο της Ψυχολογίας, το University College London στη Μ. Βρετανία, όπου απέκτησα εξειδίκευση στη Ψυχαναλυτική Θεωρία σε συνεργασία με την Βρετανική Ψυχαναλυτική Σχολή και το Ίδρυμα της Anna Freud.

Μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα, και έχοντας αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις πάνω στη ψυχαναλυτική θεωρία, ξεκίνησα την 5ετή ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση στην Αναλυτική Ομαδική και Οικογενειακή Θεραπεία με θεραπευτή και επόπτη μου τον Ψυχίατρο/Ψυχαναλυτή κ. Ματθαίο Γιωσαφάτ.
Η Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας είναι αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (European Federation for Psychoanalytic Psychotherapy).

Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ – ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας, συνεργαζόμενη με διάφορους φορείς ψυχικής υγείας καθώς και ΜΚΟ, έχω αποκτήσει πολύτιμη κλινική εμπειρία με οικογένειες, ομάδες στήριξης και κλινικά πάσχοντες, ευάλωτους και κοινωνικά αποκλεισμένους πληθυσμούς παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας, στήριξης, συμβουλευτικής, ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης, και εργασιακής επανένταξης.

Από το 2013 έως και σήμερα διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο στο Παγκράτι προσφέροντας υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας, θεραπείας ζεύγους και οικογένειας.

Στις συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους διερευνώνται δυσκολίες, προβληματισμοί, αδιέξοδα, συγκρούσεις και οτιδήποτε τους επιβαρύνει ψυχολογικά και συναισθηματικά.

Ενδεικτικά:

Ατομική Ψυχοθεραπεία: Μπορούν να βοηθηθούν άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων στο κοινωνικό, επαγγελματικό και προσωπικό τους περιβάλλον, άτομα που νιώθουν άγχος, απροσδιόριστη ανησυχία, στεναχώρια ή θλίψη να τους κατακλύζουν και δεν μπορούν να τα διαχειριστούν, άτομα που αντιμετωπίζουν απώλεια και πένθος, όσοι αντιμετωπίζουν σωματικά συμπτώματα που οφείλονται σε ψυχολογικά αίτια τα οποία μειώνουν την ποιότητα της ζωής τους και άτομα με συμπτώματα όπως κρίσεις άγχους και πανικού, αγχώδης διαταραχές, διαταραχές διάθεσης και ύπνου. Τέλος, άτομα που έχουν ανάγκη ενδυνάμωσης και προσωπικής ωρίμανσης.

Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία: Μελλοντικοί και νέοι γονείς που προσπαθούν να εναρμονιστούν με τον νέο τους ρόλο βιώνοντας αγωνίες και άγχη ή γονείς που βρίσκονται σε μια μεταβατική περίοδο με δυσκολίες ψυχοκοινωνικής προσαρμογής των παιδιών. Γονείς που αισθάνονται ότι έχουν χάσει τον ρόλο τους ή οικογένειες με παιδιά που φέρουν κάποιο σύμπτωμα.

Θεραπεία Ζεύγους: Ζευγάρια που νοιώθουν εγκλωβισμένα σε δυσλειτουργικές σχέσεις, που έχουν διαφωνίες για την πορεία της κοινής τους ζωής, σύντροφοι με έντονα αμφιθυμικά συναισθήματα, ζευγάρια που θέλουν να βελτιώσουν την διαπροσωπική και σεξουαλική τους σχέση, να τονώσουν το αίσθημα της συντροφικότητας και της συναισθηματικής τους κάλυψης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κάνε online κράτηση

Map

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

1493 Views
0 Rating
0 Αγαπημένοι θεραπευτές
0 Share

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ