Λήδα Ελευθεριάδη

Λήδα Ελευθεριάδη

Κλινική ψυχολόγος

Average Reviews

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ελευθεριάδη Λήδα – MSc Κλινική Ψυχολόγος

Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α το 2014 και κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών «Ψυχαναλυτικής Κλινικής Ψυχοπαθολογίας» από το πανεπιστήμιο Lumière Lyon 2 της Γαλλίας, έπειτα από παρακολούθηση 3ετούς εκπαιδευτικού προγράμματος. Είναι εκπαιδευόμενη στην συστημική/οικογενειακή/ομαδική ψυχοθεραπεία στο 4ετές πρόγραμμα του Ινστιτούτου κλινικής εκπαίδευσης «Λόγω Ψυχής».

Η εκπαίδευση της περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων τόσο από το συστημικό μοντέλο όσο και από το ψυχοδυναμικό, με στόχο την καλύτερη κατανόηση και την εξατομικευμένη παρέμβαση, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του καθενός. Ενδεικτικά έχει εκπαιδευτεί: στην ψυχολογική αξιολόγηση και διάγνωση με τη χρήση διαγνωστικών και προβολικών εργαλείων (Rorschach, TAT, WISC III, WPPSI III κ.α.), στην θεραπεία μέσω τέχνης, (ψυχόδραμα, photolangage, παιχνίδι ρόλων, σχέδιο), στις ψυχοθεραπευτικές – υποστηρικτικές ομάδες, στη συμβουλευτική ζεύγους. Έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, τη διαχείριση του άγχους, την επαγγελματική εξουθένωση, τη διαχείριση του πένθους, την ψυχοπαθολογία παιδιού/εφήβου/ενήλικα, τις αρχές της ψυχαναλυτικής και της συστημικής ψυχοθεραπείας, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Εργάζεται κλινικά ως ψυχολόγος σε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης από το 2018, ενώ από το 2020 είναι συνεργάτης της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου στο «Πρόγραμμα Προαγωγής ψυχικής υγείας σε ευπαθείς πληθυσμούς». Στα πλαίσια της κλινικής ειδίκευσης στη Γαλλία, έχει εργαστεί σε δίκτυα υποστήριξης μαθητών σε σχολεία, σε κέντρο ημέρας για ανοϊκά άτομα, σε υποστηρικτικές ομάδες για εξαρτημένα από το αλκοόλ άτομα, καθώς και σε κέντρο ψυχικής υγείας για παιδιά, εφήβους και οικογένειες. Είναι σε κλινική εποπτεία και ψυχοθεραπεία από μέλη της European Family Therapy Association (EFTA).
Προσφέρει τη δυνατότητα μόνο online συνεδριών μέσω skype.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κάνε online κράτηση

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ