Κατερίνα Δασκαλέα

Κατερίνα Δασκαλέα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ψυχολόγος, BA, MSc.

Average Reviews

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Κατερίνα Δασκαλέα και είμαι ψυχολόγος με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη συμβουλευτική ψυχολογία και ψυχοθεραπεία (MSc). Διαθέτω πτυχίο στην ψυχολογία (Bachelor of Arts in Psychology) από το Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος αλλά και το Open University του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπλέον, έχω μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία (MSc). Έχω, επίσης, παρακολουθήσει εκπαίδευση στη θεραπεία μέσω τέχνης, λόγω του προσωπικού δημιουργικού μου ενδιαφέροντος αλλά και της πεποίθησής μου ότι η τέχνη διαθέτει εγγενείς θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να αποτελέσει ένα καρποφόρο θεραπευτικό εργαλείο.

Διεκπεραίωσα την πρακτική μου άσκηση σε συμβουλευτικό κέντρο, προσφέροντας συμβουλευτική θεραπεία με παροχή εβδομαδιαίων συνεδριών, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Έχω εργαστεί με ένα εύρος διαφορετικών περιστατικών, που σημείωναν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους, διατροφικές ανησυχίες και προβληματισμούς σχετικά με την εικόνα του σώματος, ιδεοψυχαναγκαστικά συμπτώματα, αλλά και ανησυχίες όσον αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η θεραπευτική μου προσέγγιση βασίζεται στο Συνθετικό μοντέλο ψυχοθεραπείας, αντλώντας επιρροές από διάφορες προσεγγίσεις, όπως η Ψυχοδυναμική, η Υπαρξιακή προσέγγιση και η θεραπεία μέσω τέχνης, με πυρήνα την εστίαση στη θεραπευτική σχέση όπως διαμορφώνεται στο εδώ και τώρα της θεραπευτικής διαδικασίας.

Είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά και έμφυλα ζητήματα, αλλά και ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού. Θέμα της μεταπτυχιακής μου διατριβής υπήρξε η διερεύνηση της έμφυλης ψυχοθεραπείας γυναικών που έχουν βιώσει σεξουαλικό τραύμα. Τέλος, έχω παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων, ομιλιών και συνεδριών στον τομέα της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας σε ένα εύρος θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων, των ψυχοσωματικών διαταραχών και των ευαισθητοποιημένων πρακτικών ως προς ΛΟΑΤΚΙ+ θεραπευόμενους.

Στο παρόν προσφέρω online ατομικές συνεδρίες μέσω Skype. Σας προσκαλώ να επιβιβαστούμε στο ταξίδι της ψυχοθεραπείας, στοχεύοντας στην ανακάλυψη του εαυτού, εμβαθύνωντας στον ψυχισμό και οδεύοντας προς τη βαθειά αναγνώριση της προσωπικής σας ταυτότητας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κάνε online κράτηση

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

858 Views
1 Rating
3 Favorites
0 Share

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ