Φιλίδης Αλέξανδρος

Φιλίδης Αλέξανδρος ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Average Reviews

Βιογραφικό

Αρχικά σπούδασα στο Τμήμα Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) που εδρεύει στην Ορεστιάδα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, έκανα την πρακτική μου στο Δασαρχείο Καβάλας.

Κατόπιν, μετακόμισα στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου εκεί έδωσα εισαγωγικές εξετάσεις και ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου πάνω στις ατμοσφαιρικές επιστήμες με τίτλο «Μετεωρολογία, Κλιματολογία κι Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον» στο Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Στη διπλωματική μου εργασία ασχολήθηκα ερευνητικά με την θερμοκρασία του αέρα επιφανείας στην Ευρώπη κατά την τελευταία χιλιετία. Επιπλέον, απόκτησα σύντομη πρακτική εμπειρία στο Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας (Π.Μ.Κ.Μ.) και στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) που εδρεύουν στο αεροδρόμιο Μακεδονίας.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η ενασχόλησή μου με την Ψυχολογία. Εισήχθη στο προπτυχιακό τμήμα σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) με κατατακτήριες εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια των σπουδών πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα (Κ.Ψ.Υ.ΚΤ.) που αποτελεί εξωτερική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου ενώ στην διπλωματική μου εργασία ασχολήθηκα με τις κοινωνικές αναπαραστάσεις της κλιματικής αλλαγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στο Κ.Ψ.Υ.ΚΤ. εργάστηκα εθελοντικά για ένα εξάμηνο, υπό την εποπτεία παιδοψυχίατρου, στην παρακολούθηση ενός ατόμου θύματος της προσφυγικής κρίσης.

Σήμερα, βρίσκομαι στην πόλη της Αθήνας όπου πραγματοποιώ την 4ετή εκπαίδευσή μου στην Ψυχοθεραπεία Gestalt στο Gestalt Foundation Αθήνας, ενώ παράλληλα εστιάζω το ενδιαφέρον μου και μαθαίνω μέσω σεμιναρίων και βιβλίων για την Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία όπου θα με ενδιέφερε να την εντάξω στην ιδιωτική μου πρακτική.

Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια έχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων σε θεματολογίες που αφορούν κυρίως υπαρξιακά ζητήματα όπως το πένθος και την απώλεια του χωρισμού, την αυτοκτονικότητα, τη διαχείριση του συναισθηματικού και ψυχικού τραύματος καθώς επίσης για τις ψυχώσεις και τις διαταραχές προσωπικότητας. Τέλος, ένα μεγάλο μέρος της επιμόρφωσής μου αφορά τη Συμβουλευτική ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Ο ψυχολόγος για να μπορέσει να βοηθήσει άλλους ανθρώπους κάνει συχνά και ο ίδιος ατομική και ομαδική θεραπεία που πολλές φορές είναι υποχρεωτική σε ένα πρόγραμμα 4ετούς μετεκπαίδευσης.

Προσωπικά, έχω συμμετέχει σε πέντε χρόνια ατομικής και έξι μήνες ομαδικής θεραπείας (δύο χρόνια στη Γνωστική Συμπεριφορική, ένα χρόνο στη Συστημική και δύο χρόνια στη θεραπεία Gestalt) όπου συνεχίζω ως σήμερα στα πλαίσια της εκπαίδευσής μου.

Μου αρέσει να εκφράζομαι μέσα από τη συγγραφή και την ποίηση πάνω σε υπαρξιακές ανησυχίες κι έτσι ετοιμάζομαι να εκδώσω την πρώτη μου ποιητική συλλογή.

Όσες γνώσεις κι αν έχει κανείς κι όσα σεμινάρια κι αν έχει παρακολουθήσει είναι σαφώς πολύτιμα, μα πολυτιμότερα απ’ όλα είναι τα βιώματα, η δουλειά με τον εαυτό και το να μην ξεχάσει κανείς εκτός από άνθρωπος να είναι κι ανθρώπινος σε έναν κόσμο που τελευταία δυστυχώς τείνει να το ξεχάσει.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

VIDEOS

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κάνε online κράτηση

Map

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

345 Views
0 Rating
0 Αγαπημένοι θεραπευτές
0 Share

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ