Ευρώπη Σταυροπουλου

Ευρώπη Σταυροπουλου ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Χοροθεραπεύτρια

Average Reviews

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ευρώπη Σταυροπούλου GDTRSr, Χοροθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια στο εκπαιδευτικό της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας.

– Χοροθεραπεία με βασικούς άξονες τη Χοροκινητική θεραπεία, την Πρωτόγονη Έκφραση, τη θεραπευτική yoga.

– Εισαγωγικά σεμινάρια και εργαστήρια
– Ομάδες ενηλίκων
– Ομάδες εφήβων
– Μικτές ομάδες (με ανθρώπους με κινητικά προβλήματα)
– Ατομικές συνεδρίες
– Εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης

…Γιατί το να χορεύεις είναι όπως το να ονειρεύεσαι – ένα πεδίο που βρίθει σύμβολα και προσωπικές απεικονίσεις – μια προσωπική, άρα μοναδική, κληρονομιά εν κινήσει…

Σύντομο βιογραφικό

Η Σταυροπούλου Ευρώπη ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, το θέατρο και τον χορό από νεαρή ηλικία. Φοίτησε στην επαγγελματική σχολή θεάτρου του Άκη Δαβή και της Ρούλας Πατεράκη και στις σχολές χορού “Ανάλια” της Μαίρης Τσούτη, Χοροκίνηση κά. Αποφοίτησε από το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροθεραπείας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας το 2004, ενώ ήδη από το 2003 και για τα επόμενα 4 χρόνια απέκτησε πρακτική εκπαίδευση ως Χοροθεραπεύτρια αρχικά στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής του Δήμου Ψυχικού και στη συνέχεια στο ΚΕΘΕΑ και στο σωματείο για την απεξάρτηση «Θησέας» στο Δήμο Καλλιθέας.
Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην Ashtanga και την Ιyengar yoga και διδάσκει yoga και κίνηση από το 2003. Η Ύδρα την κέρδισε το 2006 και από τότε έως το τέλος του 2012 ζούσε εκεί όπου και διατηρούσε δύο ομάδες κίνησης. Το 2012 συνδιοργάνωσε το ”Μικρό Φεστιβάλ Χορού Ύδρας” και συμμετείχε με το σεμινάριο Πρωτόγονης Έκφρασης με τίτλο «Ταξίδι στο σώμα». Στην Αθήνα πλέον, συνεργάστηκε με χώρους δημιουργικής έκφρασης για παιδιά (Μικρές Ιστορίες, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης) και το κλειστό πρόγραμμα του 18 Άνω στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Επίσης δημιούργησε εργαστήρια κίνησης και happenings με σκοπό την επανοικειοποίηση των δημόσιων χώρων.
Από το 2013 διοργανώνει κύκλους Χοροθεραπευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία με πολλούς φορείς και από το 2014 συνεργάζεται με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας όπου πραγματοποιεί θεματικά εργαστήρια και δράσεις Χοροθεραπείας. Από τον Οκτώβριο του 2017 συντονίζει ομάδες Χοροθεραπείας σε δύο διαφορετικούς χώρους ενώ παράλληλα ασκεί τη χοροθεραπεία και σε ατομική βάση.
Το διάστημα 2015-2016 παρακολούθησε τo σεμινάριο Εισαγωγής στην Ψυχανάλυση που διοργάνωσε το Τμήμα Εκπαίδευσης του 18 Άνω στο ΨΝΑ.
Είναι μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και είχε διοικητικό ρόλο σ΄αυτήν, ως μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής, το διάστημα 2014-2019 ενώ πλέον διδάσκει με αντικείμενο την Χορορυθμική θεραπεία (Πρωτόγονη Έκφραση), στο πλαίσιο του τριετούς εκπαιδευτικού προγράμματος της Ένωσης.

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κάνε online κράτηση

Πληροφορίες