Έφη Κατηρτζόγλου, Μsc,.

Έφη Κατηρτζόγλου, Μsc,. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ψυχοθεραπεύτρια-Κοινωνιολόγος- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (Εξειδίκευση στη Συνθετική προσέγγιση) Απόφοιτη: Ευρωπαϊκού Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής & Παντειο Πανεπιστήμιο & Ιατρικής Θεσσαλίας

Average Reviews

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Έφη Κατηρτζόγλου και διατηρώ το γραφείο μου στα Άνω Πατήσια. Είμαι Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Κοινωνιολόγος και Εκπαιδεύτρια στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο συμβουλευτικής & ψυχοθεραπείας (ΕΙCP). Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κατέχω μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στην Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας & ΕΑΠ).

Έχω σπουδάσει Συνθετική Συμβουλευτική Ψυχική Υγείας στο Ευρωπαϊκό Ινστιστούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας, EICP, (τέως Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων) και στην συνέχεια εκπαιδεύτηκα και ολοκλήρωσα το πενταετές κλινικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία του ανωτέρω ινστιτούτου.

Επιπρόσθετα, έχω εκπαιδευτεί στη τραυματοθεραπεία μέσω του ΕMDR -΄΄Το Ψυχικό Τραύμα και η Αντιμετώπισή του΄΄ ( Tact Hellas). Επίσης έχω διετή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt και ειδικότερα στη στήριξη και σε δεξιότητες επικοινωνίας σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο και στο άμεσο τους περιβάλλον (Gestalt Foundation Ιnstitute & Σύλλογος καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι) καθώς και στη Συμβουλευτική – Ψυχομετρία και Διαχείριση Κρίσεων, με ειδίκευση στη σχολική συμβουλευτική, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την διοίκηση οργανισμών σχολικών μονάδων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Πραγματοποίησα πρακτική άσκηση το 2002 στο Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Αγωγής Υγείας «Παλλάς-Αθηνά».Έχω εργαστεί εθελοντικά από το 2007 μέχρι το 2009 στην ομάδα στήριξης πρώην χρηστών ουσιών και γονέων του συλλόγου Ε.ΛΕΥ.ΣΙ.ΝΑ, υπό την εποπτεία του ψυχιάτρου κ . Γ. Οικονομόπουλου. Από το 2016 μέχρι το 2018 προσέφερα εθελοντικές υπηρεσίες στον Βραδινό Συμβουλευτικό Σταθμό ΔΙΑΒΑΣΗ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Τις χρονιές 2012-2017 συμμετείχα σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, όπου συνείσφερα στη δημιουργική απασχόληση ανήλικων προσφύγων.

Έχω παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες σε θέματα εξαρτήσεων από ουσίες, πένθους, στήριξης σε άτομα με χρόνια νοσήματα και πάνω στο προσφυγικό φαινόμενο και την υποστήριξη σε πρόσφυγες.

Τα τελευταία χρόνια ασκώ την ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική και είμαι εκπαιδεύτρια στο Ευρωπαϊκό Ινστιστούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας, EICP.

Το 2021 εκλέχθηκα μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (EEΣ), τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (EAC), τακτικό μέλος στο Ελληνικό Περιφερειακό Δίκτυο της Παγκόσμιας Οργάνωσης για τη Συνθετική Ψυχοθεραπεία S.E.P.I. μέλος της international association for counselling καθώς και μέλος του συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων. Eπίσης έχω διατελέσει μέλος στην ομάδα εργασίας της επιτροπής της περιοδικής επιστημονικής έκδοσης ”η Συμβουλευτική σήμερα” της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

BLOG POSTS

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κάνε online κράτηση

Map

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

2084 Views
0 Rating
1 Favorite
0 Share

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ