Χριστίνα Αναστασοπούλου

Χριστίνα Αναστασοπούλου ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ψυχολόγος MSc, Ψυχοθεραπεύτρια

Average Reviews

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ονομάζομαι Χριστίνα Αναστασοπούλου, είμαι Ψυχολόγος, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην Καλαμάτα. Διαθέτω πτυχίο Ψυχολογίας από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακό στην Έρευνα στην Κοινωνική & Κλινική Ψυχολογία (M.Sc.) από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ όπου μελέτησα πειραματικά το ρόλο των συναισθημάτων στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας. Επιπλέον έχω 5ετή εκπαίδευση στο Ψυχόδραμα από το Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας έχω εργαστεί σε μεγάλο βαθμό με νεανικό πληθυσμό, συντονίζοντας ομάδες εφήβων στα γυμνάσια της Φωκίδας στα πλαίσια της λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας της ΕΚΨ&ΨΥ και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας με φοιτητές του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Διετέλεσα συνεργάτης του Κέντρου Συμβουλευτικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του Γραφείου Διασύνδεσης και Σταδιοδρομίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου δουλεύοντας ατομικά και ομαδικά με εργαλείο το κλασικό Ψυχόδραμα, ενώ έχω εργαστεί εθελοντικά στην ψυχιατρική κλινική ενηλίκων του Νοσοκομείου Αγία Όλγα και στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά όπου συμμετείχε σε ερευνητική ομάδα για τον άτυπο αυτισμό. Τέλος, είμαι εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, όπου συντονίζω εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης προς εκπαιδευτικούς και συνεργάτης του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα.

Από το 2017 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στην Καλαμάτα όπου παρέχω υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας σε παιδιά και εφήβους, βραχυπρόθεσμα βιωματικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης καθώς και ομάδες για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Έχω πλήθος παρουσιάσεων σε συνέδρια του κλάδου moy και δημοσίευση σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό.

Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ